Yahoo încă nu știe cum au fost sparte trei miliarde de conturi

Cand a fost ironizata cum Yahoo nu si-a dat seama ca 3 miliarde de conturi si nu 500 de milioane de dolari proclamati au fost puse in pericol in ceea ce a fost ulterior dezvaluit ca fiind un atac sponsorizat de stat de catre Rusia, fostul CEO al Yahoo Marissa Mayer a indicat ca specificul atacului este necunoscut.

„Până în prezent nu am reușit să recunoaștem intruziunea care a dus la acest furt”, a declarat Mayer comitetului de comerț al Senatului. „Nu stim exact cum a fost comis actul. Acest lucru a condus cu siguranță la unele dintre zonele în care am avut lacune în date. ”

În mod special, în timp ce Mayer nu mai este, directorul Chief Privacy Officer al companiei Verizon, Karen Zacharia, aflat de asemenea în comisie, parea să nu fie de acord cu această evaluare.

Yahoo nu a văzut că a fost compromis în 2013 și 2014, până când dovezile terțelor părți privind hack-ul au fost date companiei prin aplicarea legii în 2016. Yahoo a început apoi să lucreze cu Departamentul de Justiție și FBI, în 2014, compania a fost victima unui atac masiv, sponsorizat de stat, pentru care nu a fost niciodată calificat.

„Yahoo a lucrat îndeaproape cu autoritățile de aplicare a legii, inclusiv Biroul Federal de Investigații, care a reușit în cele din urmă să identifice și să detecteze hackerii responsabili de atacuri”, a spus Mayer în mărturia ei. „Acum recunoaștem că ofițerii de informații ruși și hackerii sponsorizați de stat au fost legați de atacuri extrem de complexe și avansate asupra sistemelor Yahoo”.

Potrivit lui Zacharia, Verizon a primit noi detalii despre hack după ce a obținut Yahoo în iunie 2017. Noua corporație-mamă a acționat în decurs de o săptămână pentru a publica amploarea extinsă a atacului, care sa triplat la 3 miliarde de utilizatori afectați.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.