Virusul „WhatsApp Gold” revine

Virusul „WhatsApp Gold” revine

2016 a văzut începutul virusului „WhatsApp Gold”. Utilizatorii au fost înșelați să descarce un virus sub masca unui upgrade. După câțiva ani de moarte, sa întors. Mulți utilizatori primesc mesaje cu avertismente privind virusul WhatsApp Gold. Însoțirea avertismentului este un zvon despre un videoclip fictiv de la martinelli, care va presupune hack-ul telefonului dvs. și îl va lăsa într-o stare ireparabilă.

WhatsApp Gold a pretins că are caracteristici avansate, cum ar fi chat-ul video, ștergerea mesajelor după ce au fost trimise și, de asemenea, trimite până la o sută de imagini la un moment dat. Utilizatorii entuziați au urmat link-ul pentru a obține așa-numitul „upgrade”, ceea ce a condus la un site malware-riddled. Odată, mulți au căzut pentru înșelătorie.

Zvonurile video de la martinelli datează din 2017. Martinelli sa dovedit a fi falsă de către cercetătorii de la Snopes, un site de verificare a faptelor. Mesajele care propagă martinelli par să provină din Spania. De-a lungul anilor, în timp ce câteva cuvinte s-au schimbat, mesajul încă mai vorbește despre un program malware cu abilitatea de a sparge telefonul unui utilizator în câteva secunde și de a provoca multe pagube.

Versiunile initiale ale falsului martinelli au fost astfel:

„Avertizare de la Politie. Un expert IT a avertizat că un videoclip va ieși mâine de la WhatsApp numit martinelli, nu-l deschideți, vă hackează telefonul și nimic nu o va rezolva. Imprastie vestea”

„Mâine va aparea un videoclip numit martinelli, nu-l deschideți, va va corupe telefonul în 10 secunde și nu il puteți opri în nici un fel să transmita datele dvs. și a prietenilor dvs.”

Într-o transformare ciudată a evenimentelor, un mesaj de avertizare a virusului WhatsApp Gold, în timp ce susține existența videoclipului amenințător martinelli, circulă pe social media, după cum urmează:

„Dacă știți pe cineva care folosește WhatsApp, ar trebui să transmiteți acest lucru. Un coleg de IT a avertizat că un videoclip va ieși mâine de la WhatsApp numit martinelli, nu-l deschideți, vă hackează telefonul și nimic nu o va rezolva. Imprastie vestea. Dacă primiți un mesaj pentru a actualiza Whatsapp către Ceea ce înseamnă aur, nu faceți clic pe  el!!!!!  Acest virus este dificil și sever. Transmiteți-le tuturor. „

Ceea ce este deosebit de particular în privința acestui mesaj este faptul că el conține un amestec de minciună și adevăr. Martinelli și WhatsApp Gold nu au o relație aparentă, cu excepția faptului că au fost utilizate în același paragraf. În timp ce videoclipul martinelli este cu siguranță o minciună, amenințarea cu WhatsApp Gold este foarte reală. Utilizatorii care întâlnesc acest mesaj și se gândesc să îl transmită sunt sfătuiți să elimine partea martinelli și să transmită doar avertizarea despre amenințare reală, care în acest caz este WhatsApp Gold.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.