Sistemele de recunoaștere a feței folosite de poliția britanică sunt inexacte

Ofițerul comisiei pentru informații, Elizabeth Denham, a declarat că agențiile de aplicare a legii trebuie să abordeze preocupările legate de sistemul de recunoaștere a feței, care furnizează în prezent rezultate inexacte. O anchetă efectuată de grupul de campanie Big Brother în Marea Britanie a spus că tehnologia a marcat mulți oameni nevinovați ca suspecți, dar poliția nu este de acord cu afirmațiile și spune că tehnologia lor funcționează și există diferite straturi de măsuri de protecție.

Big Brother a trimis cererile de informații privind libertatea, solicitând fiecărei forțe de poliție din Regatul Unit să dezvăluie dacă utilizează sistemele de recunoaștere a feței în software-ul lor. Două dintre forțele de poliție au recunoscut că au angajat în prezent o formă de software de recunoaștere facială. Poliția Metropolitană a folosit recunoașterea facială la carnavalul de la Notting Hill din Londra în 2016 și 2017. Se mai spune că aceștia au folosit aceeași tehnologie la un Eveniment de duminică pentru amintiri și în acest caz sistemul a marcat în mod incorect 102 persoane ca suspecți potențiali care au condus arestări. Polițiștii de la forța sudică a Țării Galilor au declarat că sistemul lor a semnalat 2.685 de suspecți din cele 2.451 de cazuri false. Poliția din Leicestershire a testat recunoașterea facială în 2015, dar nu o mai folosește la evenimente.

Camerele HD detectează toate fețele dintr-o mulțime și le compară cu fotografiile existente ale poliției, cum ar fi mugshot-urile din arestările anterioare, dacă există vreo posibilă potrivire pe care poliția o va investiga în continuare.

„Când am fost inițial implicați și am învățat cum să-l folosim … unele dintre imaginile digitale pe care le-am folosit nu erau de o calitate suficientă”, a declarat adjunctul Chief Constable Richard Lewis. „Din cauza calității slabe, oamenii identificau greșit. Nu au reușit să obțină detaliile din imagine „, a spus departamentul de poliție din sudul Țării Galilor.

În timp ce Poliția Metropolitană a declarat pentru BBC că testează sistemul de recunoaștere a feței pentru a vedea dacă ar putea ajuta agențiile de aplicare a legii să identifice infractorii cunoscuți în evenimente mari.

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.