Sfaturi rapide pentru a asigura securitatea online în 2019 – sa aveti un an nou în siguranță!

Anul 2018 a adus cu siguranță o serie de probleme de securitate cibernetică. De la începutul anului până la sfârșit, am asistat la o urmă de încălcări a datelor, hack-uri, precum și o mulțime de vulnerabilități de securitate. Acum, că am intrat în anul 2019, tendința, din nefericire, pare să fie stabilită pentru a continua și în acest an, precum și cu mai multe amenințări la adresa securității noastre online.

Potrivit raportului Sophos 2019, ransomware-ul, malware-ul IoT și alte câteva amenințări la adresa securității vor rămâne active și în 2019. Deci, înseamnă că vei rămâne vulnerabil la hackeri pe tot parcursul anului? Nimeni nu poate asigura niciodată o protecție de securitate de 100%, mai ales atunci când vine vorba de securitatea online. Cu toate acestea, puteți minimiza riscurile prin menținerea unor măsuri de securitate de bază. Deci, aici vom da un scurt rezumat despre cum să asigurăm securitatea online în 2019.

Lista de rezolvare a problemelor de securitate online în 2019

1. Rămâneți atenți la înșelătoriile de asistență tehnică

Abuzurile de asistență tehnică au deranjat utilizatorii de internet destul de mult timp. Exact, se poate relaționa apariția acestora la creșterea exponențială a centrelor online de asistență pentru clienți și la apelurile la rece. Deși sistemele actuale de sprijin vizează să aducă beneficii clienților, răufăcătorii folosesc această metodă pentru propriile dispozitive. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent în timp ce comunici cu orice suport tehnic on-line pentru a evita căderea pradă hackerilor. Cu cât evitați să vă apropiați de suport tehnic de la distanță sau online, care nu este furnizorul oficial al produsului / sistemului necesar, cu atât mai bine.

2. Gândiți-vă înainte de a da click

Un alt truc comun pe care hackerii îl folosesc pentru a victimiza utilizatorii de internet nevinovați este phishingul. Un clic pe un clic greșit ar putea crea haos pentru tine. Acest lucru poate varia de la atacuri malware la hackeri de parole și chiar pierderi financiare. Prin urmare, asigurați-vă că vă gândiți bine înainte de a da clic pe un link. Rămâneți departe de toate site-urile web și de e-mailurile care vă pun datele personale, adresa de e-mail cu parole sau detaliile contului bancar.

3. Aveți grijă de parolele dvs.

Parolele sunt doar un alt fel de atacuri cibernetice de rutină. În timp ce oamenii au învățat să facă parole mai puternice, le lipsește încă o oportunitate de a le păstra unic. Acesta este motivul pentru care hackerii încă reușesc să obțină succes în atacurile de umplutură credential, deoarece oamenii folosesc aceleași parole. Pentru a evita această problemă, este recomandat să creați parole unice pentru fiecare cont, indiferent dacă îl utilizați frecvent sau nu. În plus, folosirea unui manager de parole este o altă metodă de păstrare a parolelor dvs. securizată și unică, fără a fi necesară memorarea tuturor.

4. Utilizați autentificarea cu mai mulți factori

Multi-factor de autentificare a fost în jur de ceva timp. Deși nu este complet lipsit de siguranță și poate deveni uneori o povară, MFA adaugă totuși un strat suplimentar de securitate pentru a vă proteja contul. Poate că nu vă deranjează să depuneți eforturi suplimentare pentru a vă conecta la contul dvs. pentru al proteja de hackeri.

5. Asigurați-vă bazele de date din Cloud

Desigur, nu vrei ca hackerii să-ți fure datele prețioase, nu-i așa? Atunci de ce nu-l păstrați protejat!

6. Criptați unitățile de stocare

Unitățile de stocare externe oferă cu siguranță o opțiune de stocare plăcută pentru manipularea datelor în vrac. Dar, hacking-ul acestor drivere nu este atât de dificil. Deci, asigurați-vă că păstrați driverele în mod corespunzător criptate.

7. Nu fii prea social(ă) pe retelele de socializare

Pe parcursul anului 2018, am auzit de mai multe situații în care Facebook, Instagram, Twitter și aproape toate platformele majore de rețele sociale au scos utilizatorii (fie accidental sau intenționat). După atâtea necazuri, pare o idee mai bună de a vă restricționa activitățile de social media. Chiar dacă sunteți un utilizator avid, puteți încerca cel puțin să nu vă împărtășiți informațiile dvs. personale în aceste rețele.

8. Instalați Anti-Malware bun

Aceasta este pur și simplu o reiterare a sfaturilor de securitate cunoscute care ne lipsesc cel mai mult. Având un software antivirus mediu nu vă protejează suficient dispozitivul împotriva atacurilor malware. Asigurați-vă că instalați un instrument robust și reputat anti-malware care luptă în mod adecvat înapoi toate malware-ul cunoscut.

9. Actualizați dispozitivele dvs.

Adăugarea la lista de probleme de securitate este obiceiul de a ignora actualizările de software. Aici câștigă hackerii. Acestea detectează dispozitivele vulnerabile și le hack prin exploatarea slăbiciunilor software. De multe ori, vânzătorii au lansat deja soluții de securitate, dar utilizatorii nu și-au actualizat sistemele. În consecință, ele devin victime ale atacurilor cibernetice. Prin urmare, asigurați-vă că păstrați toate aplicațiile și programele software pe dispozitivul dvs. actualizate.

10. Nu folosiți o aplicație? Ștergeți-o imediat

Păstrarea aplicațiilor nedorite sau excesive nu numai că vă ocupă memoria dispozitivului, dar accesați și datele dvs. Deci, scapa de toate aplicațiile suplimentare din dispozitivul dvs., în primul rând. Cel mai simplu!

Deși mulți dintre dvs. știți deja aceste puncte, ignorând uneori sfaturile de bază privind securitatea online, ne pot face să devenim pradă atacurilor cibernetice – astfel, am făcut această listă ca o referință rapidă pentru dvs. Dacă folosiți deja aceste sfaturi, este perfect. Dacă nu, asigurați-vă că sunteti protejat cât mai curând posibil.

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.