Promotie speciala. Curs de programare pentru incepatori

Dacă ți-ai dorit o schimbare de carieră, iată o oportunitate. Am vorbit cu Ion-Cosmin Grigore, creatorul cursului online “From A Non-Programmer To Full Stack .NET Developer”, cel mai bine cotat din categoria de dezvoltare web de pe platformă Udemy și a oferit tuturor celor interesați, un discount de 90%.

Cursul este destinat începătorilor sau celor care nu au mai avut treabă cu domeniul programării până acum. A primit calificativul „Highest Rated” (cel mai bine cotat) din categoria de dezvoltare web, datorită feedback-ului pozitiv primit de la cei înscriși.

“Nu întru în detalii, ci mă concentrez doar pe acest scop, fiind destinat începătorilor (de exemplu, sunt lecții prin care explic ce este programarea, cum funcționează calculatorul, ce este un browser etc.). L-am construit după același model, după care am fost și eu la rândul meu trainuit acum 7-8 ani, când nu știam deloc programare web, și a funcționat.

De asemenea, l-am făcut online, astfel încât să pot rezolvă o problemă pe care o avem aproape toți: timpul :). Astfel te poți uită cât vrei și de câte ori vrei.” ne transmite Cosmin.

Temă cursului este construirea unei aplicații web, simple, folosind standarde care sunt utilizate și în companii. E foarte greu să înveți pe cont propriu de la început, fără să ai un exemplu. Sunt extrem de multe tehnologii sau moduri prin care poți construi o aplicație web, iar fără un astfel de curs, în care cineva îți arată exact ce trebuie să faci, probabil ai renunță din prima zi.

Studenții sunt astfel capabili să îl înțeleagă, urmând că mai apoi să caute detalii și să învețe singuri.

Care sunt cerințele pentru a te înscrie?

În primul rând ai nevoie de un laptop cu Windows. Bineînțeles, și o mașină virtuală în care rulează Windows este ok. Altfel o să îți fie greu să urmărești lecțiile deoarece tehnologiile prezentate funcționează doar pe Windows.
În rest ai nevoie doar de motivație. Se poate înrola oricine este dispus să învețe. De exemplu, sunt inscrine acum persoane care lucrează în HR.

Cum poți accesă cursul?
Pentru a beneficia de discount-ul limitat de 90%, folosiți următorul link:

https://www.udemy.com/from-a-non-programmer-to-full-stack-net-developer/?couponCode=PUNCTPC

În mod normal prețul total este de $100, însă fiind încărcat pe platformă Udemy sunt foarte rare ocaziile când apare la preț întreg. Totuși, urmând link-ul din acest articol, beneficiați de prețul fix de $10.99 (aproximativ 50 RON).

Primeşti o certificare la sfârşitul acestui curs?

Da, primești un certificat de completare generat de platforma Udemy, dar nu este recunoscut la nivel internațional. Cel puțin nu în momentul de față.

Ce înseamnă să fii dezvoltator full stack?

O aplicație web are 3 mari părți:
• Baza de date
• Partea de front-end: interfața pe care o vede utilizatorul
• Partea de back-end: logica din spate

Astfel un programator de front-end lucrează pe partea de interfață: HTML, CSS și jQuery (în 99% din cazuri se lucrează cu așa numitele framework-uri, gen Angular, React, KnockoutJS etc și nu direct cu jQuery; în curs este explicat conceptul de framework)

Un programator de back-end lucrează la logică aplicației și folosește limbaje precum C#.

Un programator full stack e capabil să dezvolte singur o aplicație de la 0, implementând toate cele 3 părți prezentate anterior.

În final, l-am întrebat pe Cosmin ce sfaturi ne poate oferi.
“Programarea nu se învață într-o zi sau după ce ai terminat un singur curs de câteva ore. Trebuie să rămâi motivat și să înveți cât mai multe lucruri pe cont propriu. Totuși, îți da boost-ul de care ai nevoie și în același timp îți arată ce trebuie să înveți.
De asemenea, îți arată că ești capabil să dezvolți o aplicație de la zero. Având la sfârșit un rezultat, la care probabil nici nu te gândeai cu ceva timp în urmă, ar trebui să te motiveze foarte mult.
Cursul este un început fără de care nu ai putea să începi, însă ceea ce se întâmplă după el, depinde foarte mult de ține.

Un exemplu personal: m-am angajat în anul 2 de facultate și îmi aduc aminte că plecăm la 6 dimineta spre muncă, unde stăteam până la 15. Ziua se continua apoi cu orele de facultate, iar seara, pe la 20-21 începeam să învăț lucrurile pe care nu le-am înțeles foarte bine în ziua respectivă la job sau lucruri de care aveam nevoie în zilele următoare. Ziua se încheia pe la 1:30-2. Bineînțeles nu făceam acest lucru în fiecare zi, dar au fost destul de multe zile cu un astfel de program.

În final le doresc să aibă răbdare și să învețe constant.”

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.