PC-ul tau inca functioneaza cu Windows 7? Aveți grijă la problemele de securitate după încheierea asistenței

Windows 7 se apropie de sfârșitul ciclului de asistență. Microsoft a anunțat că își încheie sprijinul pentru sistemul de operare în ianuarie 2020. Aceasta înseamnă că nu vor mai exista actualizări de securitate sau caracteristici noi decât dacă sunteți dispus să plătiți Microsoft pentru un suport suplimentar. Cu milioane de PC-uri care rulează încă Windows 7, multe companii vor căuta să migreze la noul Windows 10.

Lipsa de cunostinte

Multe companii și departamente IT vor fi dornice să înceapă migrarea înainte de a se încheia asistența. Un studiu recent a constatat însă că 17% din departamentele IT nu știau că termenul pentru Windows 7 a fost atât de aproape.

Companiile nu vor să plătească pentru suport suplimentar pentru Windows 7, care va crește în fiecare an. Ei vor fi, de asemenea, conștienți de implicațiile de securitate ale software-ului nefolosit în sistemele lor.

Avertizare de securitate

Centrul Național de Securitate Cibernetica (NCSC) este organismul britanic de securitate tehnologică. Aceștia au reamintit termenul iminent și riscurile implicate de faptul că nu migrează.

Sistemele de operare și software-ul învechite sunt cea mai mare cauză a problemelor de securitate. Ei au avertizat că este esențial să renunte la ele cât mai repede posibil.

Nu toată lumea poate migra

Unele sisteme pot fi prea vechi pentru a face saltul la Windows 10. Pot exista și sisteme importante care nu vor funcționa cu noul sistem de operare. În aceste situații, NCSC are îndrumări cu privire la ce ar trebui sa faca echipele de IT pentru a minimiza riscul pentru sistemele informatice. Avertizarea era clară, totuși, „ar trebui să faci asta doar ca o ultimă soluție”.

De asemenea, au sfătuit echipele de tehnologie să rămână în gardă cu Windows 10. Acesta a avertizat că Windows 10 Home / Pro 1709 ies din sprijin în aprilie 2019. Enterprise 1607 va încheia, de asemenea, sprijinul în acest an.

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.