O introducere în Docker și continutul lui

 

 

Docker este un instrument conceput pentru a facilita crearea, implementarea și rularea aplicației utilizând containerele. Containerele permit unui dezvoltator să împacheteze o aplicație cu toate părțile de care are nevoie, cum ar fi bibliotecile și alte dependențe, și să o livreze în întregime ca un singur pachet. În acest fel, mulțumim containerului, dezvoltatorul poate fi sigur că aplicațiile vor rula pe orice altă mașină Linux, indiferent de setările personalizate pe care ar putea să le aibă mașinile care ar putea să difere de mașina utilizată pentru scrierea și testarea codurilor.

Într-un fel, Docker este un fel de mașini virtuale. Dar, spre deosebire de o mașină virtuală, Docker permite aplicațiilor să folosească același kernel Linux ca sistemul pe care rulează și nu cere doar să fie livrate cu lucruri care nu se execută deja pe computerul gazdă. Acest lucru oferă un impuls semnificativ de performanță și reduce dimensiunea aplicațiilor.

Și, important, Docker este open source. Aceasta înseamnă că oricine poate contribui la Docker și poate să-l extindă pentru a-și satisface propriile nevoi dacă au nevoie de funcții suplimentare care nu sunt disponibile din aplicatie.

Cine este Docker?

Docker este un instrument care este conceput pentru a beneficia atât dezvoltatorii cât și administratorul de sistem, făcând parte din multe unelte de instrumente DevOps (dezvoltatori + operațiuni). Pentru dezvoltatori, înseamnă că aceștia se pot concentra pe scrierea de coduri fără a-și face griji cu privire la sistemele pe care le va folosi în cele din urmă. De asemenea, le permite să obțină un început, folosind una din mii de programe deja concepute să funcționeze într-un container Docker ca parte a aplicațiilor lor. Pentru personalul de operare, Docker oferă flexibilitate și poate reduce numărul de sisteme necesare datorită dimensiunilor reduse și a costurilor reduse.

Noțiuni de bază

Iată câteva resurse care vă vor ajuta să începeți să utilizați programul Docker în fluxurile dvs. de lucru. Docker oferă un tutorial bazat pe web cu simulatoare de linie de comandă pe care puteți încerca comenzile Docker de bază și începe să înțeleagă cum funcționează. Există, de asemenea, un ghid pentru începători la Docker, care vă introduce câteva comenzi de bază și o terminologie pentru containere. Sau vizionați videoclipul de mai jos pentru un aspect mai aprofundat:


Docker aduce securitatea aplicațiilor care rulează într-un mediu comun, dar recipientele nu reprezintă o alternativă la luarea unor măsuri de securitate adecvate.

Faceți-vă timp pentru a comenta acest articol.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.