Noi funcții vor fi adăugate în Chrome pentru a combate Malvertising

Google a publicat că va introduce trei caracteristici noi de securitate Chrome în browserul său popular. Browserul Chrome va putea acum să împiedice site-urile web să redirecționeze în mod șoc spre utilizatori adrese URL nedorite. În declarația sa, Google a spus că una dintre caracteristicile sa concentrat pe prevenirea campaniilor malware. Compania a spus că această facilitate va fi lansată în ianuarie 2018 cu Chrome 64.

Malvertising („publicitate rău intenționată”) este de a utiliza publicitatea online pentru a distribui malware. Aceasta include injectarea de anunțuri rău intenționate sau cu conținut malware într-o rețea de publicitate și pagini web de încredere online.

Compania va începe să blocheze un fel de redirecționare care acționează ca un stil pop-up invers, va bloca, de asemenea, ferestre noi atunci când utilizatorii fac clic pe suprapuneri ascunse sau link-uri de anunțuri deghizate ca butoane, cum ar fi controalele de redare video.

Potrivit Google:
Începând cu Chrome 65, vom detecta, de asemenea, acest comportament, vom declanșa un infobar și vom împiedica redirecționarea filei principale. Acest lucru permite utilizatorului să continue direct la destinația dorită, păstrând, de asemenea, contextul paginii de proveniență.

Google a lansat un instrument numit „Raport de experiență abuzivă”, care va permite administratorilor site-ului să vadă dacă site-urile lor sunt compatibile.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.