Mozilla Firefox 69 va avea Pluginul Flash dezactivat din setarile implicite

Mozilla pare ocupat să facă upgrade-uri importante în browser-ul său Firefox în ceea ce privește securitatea utilizatorilor. De exemplu, la începutul anului 2018, Mozilla a lansat pluginul „Facebook Container” pentru a împiedica aplicația să vă spioneze. Apoi, am auzit de lansarea Firefox Monitor pentru a avertiza utilizatorii despre încălcări. Mai târziu, au fost eliminate mai multe extensii de spionaj și blocate site-uri de urmărire. Acum, având în vedere bug-urile asociate cu pluginul Flash, au anunțat că vor fi dezactivate în Mozilla Firefox 69.

Mozilla Firefox 69 va ucide Flash

După cum sa arătat recent dintr-un raport de eroare actualizat, Mozilla va înceta să suporte pluginul Flash de la versiunea viitoare a browserului Firefox. Mozilla Firefox 69 va avea în mod implicit pluginul Flash dezactivat.

După cum se menționează în raport,

În funcție de foaia de parcurs pentru deprecierea Flash (plugin), vom dezactiva Flash în mod prestabilit în Nightly 69 și lăsăm să ruleze

Mozilla a elaborat o foaie de parcurs detaliată pentru pluginurile NPAPI. Potrivit Mozilla,

Plugin-urile sunt o problemă de securitate și de performanță pentru utilizatorii Firefox. Pluginurile NPAPI sunt o tehnologie învechită, iar Mozilla se îndreaptă spre o rețea care nu are nevoie de pluginuri

Fiind ultimul plug-in NPAPI și având un plan prevăzut pentru sfârșitul vieții de către Adobe, Mozilla a decis să dezactiveze pluginul Flash în lansarea acestui an. Cu toate acestea, pentru moment, browserul va însoți doar un plugin dezactivat, pe care utilizatorii îl pot activa mai târziu, dacă este necesar.

Firefox va dezactiva implicit pluginul Flash. Utilizatorii nu vor fi rugați să activeze Flash, dar va fi posibil să activați Flash pe anumite site-uri folosind setările browserului

Deciziile anterioare de a bloca Flash Player

Adobe Flash are deja o istorie de bug-uri, erori de securitate și probleme de performanță. Având în vedere frecvența problemelor, Google a anunțat dezactivarea Flash în decembrie 2016, cu lansarea Chrome 55. După aceea, Microsoft a anunțat, de asemenea, să blocheze implicit Flash în Microsoft Edge. Înainte de aceasta, în iunie 2016, Mozilla a anunțat ca Flash să devină o funcție „clic-pentru-activare” cu Firefox 47.

Apoi, în 2017, Adobe a decis să înceteze să mai sprijine Flash Player în 2020. Mai târziu, în anul precedent, am auzit de rapoarte privind blocarea Microsoft Flash în Microsoft Office 365 și Google a eliminat Flash de pe Chrome 69. În cele din urmă, în întregime prin lansarea Chrome 76, așa cum a fost anunțat.

Alăturându-se potecii, Mozilla a creat, de asemenea, o cronologie detaliată pentru a spune rămas bun de la Flash pentru totdeauna. Prezenta decizie nu indică decât un pas către obiectivul final de eliminare a playerului Flash. Până în 2021, Firefox nu va încărca plugin-ul deloc.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.