Motivele pentru care hackerii preferă Linux peste tot

Linux este o sursă deschisă
Spre deosebire de Windows, Linux este open source. Ceea ce înseamnă pentru noi este faptul că codul sursă al sistemului de operare este disponibil pentru noi. Ca atare, putem schimba și manipula așa cum ne place. Dacă încercați să faceți ca un sistem să funcționeze în moduri care nu au fost intenționate, este esențial să manipulați codul sursă.

Gândește-te în felul acesta. Vă puteți imagina Microsoft oferindu-ne un plug-in / MMC sau orice altceva pentru a manipula sau modifica kernel-ul Windows pentru hacking? Desigur că nu!

Linux este transparent
Pentru a sparge în mod eficient, trebuie să știți și să înțelegeți sistemul de operare și într-o mare măsură sistemul de operare pe care îl atacați. Linux este complet transparent, ceea ce înseamnă că putem vedea și manipula toate părțile sale de lucru.

Nu la fel cu Windows. Microsoft încearcă din greu să facă dificilă sau imposibilă cunoașterea funcționării interne a sistemelor lor de operare. Ca rezultat, atunci când lucrați cu Windows lucrați cu „umbre” a ceea ce credeți că se întâmplă sub capota, în timp ce în Linux aveți un „spotlight” strălucind direct la fiecare componentă a sistemului de operare. Este de la sine înțeles, cred că acest lucru face ca lucrul cu Linux să fie mai eficient și mai eficient.

Linux oferă control granular
Linux este granular. Asta înseamnă că avem aproape o cantitate infinită de control asupra sistemului. În Windows, puteți controla doar ceea ce vă permite Microsoft să controlați. În Linux, totul poate fi controlat de terminal în cel mai minuțios, la cel mai la nivel de macro. În plus, Linux face scriptingul în oricare dintre limbile de scripting simplu și eficient.

Cele mai multe instrumente de hacking sunt scrise pentru Linux
Peste 90% din toate instrumentele de hacking sunt scrise pentru Linux. Desigur, există excepții ca Cain și Abel și Havij, dar acele excepții subliniază pur și simplu regula. Chiar și atunci când instrumente de hacking precum Metasploit sau nmap sunt portate pentru Windows, nu toate transferurile de capabilități de pe Linux.

Viitorul aparține Linux / UNIX
Acest lucru ar putea părea o declarație radicală, dar cred cu tărie că viitorul aparține Linux / Unix. Microsoft a avut loc în anii ’80 și ’90, însă creșterea sa încetinește și stagnează.

De la începutul internetului, Linux / UNIX a fost sistemul de operare ales pentru serverele web pentru stabilitatea, fiabilitatea și robustețea acestuia. Chiar și astăzi, Linux / UNIX domină lumea serverelor web cu mult peste două treimi din piață. Sistemele integrate în routere, switch-uri și alte dispozitive utilizează aproape întotdeauna un kernel Linux, iar lumea virtualizării este dominată de Linux, atât cu VMWare, cât și cu Citrix construit pe kernel-ul Linux.

Dacă credeți că viitorul computerelor se află pe dispozitive mobile, cum ar fi tablete și telefoane (ar fi greu de argumentat altfel), atunci peste 80% dintre dispozitivele mobile rulează UNIX sau Linux (iOS este UNIX și Android este Linux). Microsoft Windows pe dispozitivele mobile au doar 7% din această piață. Este vagonul pe care vrei să-l faci?

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.