Malware Joker deghizat în aplicația Smart TV Remote vizează utilizatorii Android

O campanie de programe malware pentru Android a apărut în Magazinul Play, cu malware în mijlocul unei aplicații Smart TV Remote.

Aplicația rău intenționată a strâns chiar și câteva descărcări înainte de a fi descoperită. În cele din urmă, Google a eliminat aplicația după numeroase rapoarte. utilizatorii cu aplicația care rulează pe dispozitivele lor trebuie să o ștergă imediat.

Aplicația malware care imită telecomandă Smart TV

Recent, cercetătorul de securitate Kaspersky, Tatyana Shishkova, a evidențiat două aplicații rău intenționate pe Google Play Store.

Aplicațiile au încorporat de fapt infamul malware Joker care imita o aplicație Smart TV Remote și o aplicație cu tematică Halloween.

În timp ce acesta din urmă nu a atras instalări semnificative, aplicația Smart TV Remote arată peste 1000 de descărcări.

Google a eliminat aplicația din magazinul Play

În urma acestor rapoarte, Google a eliminat rapid majoritatea aplicațiilor evidențiate din Magazinul Play. Bleeping Computer a confirmat și el același lucru.

Cu toate acestea, o aplicație raportată recent, „Aparatul auditiv pentru creșterea volumului”, există încă în Magazinul Play în timpul scrierii acestui articol.

În prezent, arată doar 10+ instalări, cea mai recentă versiune fiind 0.1.4. Deși nimeni nu poate pre-detecta malware atunci când aplică astfel de strategii evazive, utilizatorii se pot proteja, rămânând vigilenți la ceea ce descarcă.

Ca regulă generală, utilizatorii trebuie să se abțină de la descărcarea de aplicații din magazinele de aplicații terță parte. În timp ce, atunci când descarcă aplicații din magazinele oficiale, cum ar fi Magazinul Google Play, utilizatorii trebuie să respecte doar dezvoltatorii legitimi.

Verificarea rapidă a dezvoltatorilor de aplicații și verificarea recenziilor clienților poate ajuta la evitarea unor astfel de probleme.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.