Iranul poate incepe un război cibernetic împotriva SUA

Iranul are capacitatea de a lovi inima Statelor Unite prin eliberarea unei serii de atacuri cibernetice criminale asupra rețelelor americane, ceea ce ar duce la rezultate devastatoare.

Donald Trump a lăsat SUA vulnerabile la o serie de atacuri cibernetice potențial dezastruoase după ce a renunțat marți la acordul nuclear privind Iranul .

Acest acord a fost semnat în 2016 de fostul președinte Barack Obama și a ridicat sancțiunile economice asupra Iranului în schimbul încetării dezvoltării lor nucleare și reducerii îmbogățirii uraniului pentru a opri amenințarea atacului nuclear.

Dar, în ciuda vizitelor făcute de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, precum și de un apel telefonic făcut de premierul Theresa May, Donald Trump nu a fost convins și a încălcat acordul.

Dl Trump a numit această afacere „cea mai rea afacere vreodată” și a susținut că Iranul încearcă să dezvolte arme nucleare în contradicție cu acest acord.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a afirmat: „Dle Trump, vă spun în numele poporului iranian: ați făcut o greșeală.”

Mike Chappel, profesor specializat în IT și analiză, spune că un război cibernetic ar putea fi în curând. El a spus:

„Iranul este deja o putere cibernetică și are o istorie de lansare a atacurilor de hacking împotriva intereselor americane.

Restabilirea sancțiunilor înlătură aceste atacuri cibernetice și are consecințe negative imediate.

Este puțin probabil ca Iranul să încerce să conducă „pancartele cibernetice” ale lui Panetta din cauza fricii de o grevă de răzbunare convențională, dar este ușor să ne imaginăm atacuri coordonate împotriva țintelor americane „.

În martie, 9 iranieni au fost acuzați de către Departamentul de Justiție într-un complot pentru a sparge și fura date de la universități, cooperări private și guverne americane. Domnul Chapple susține că aceste atacuri iraniene asupra SUA până acum „sunt doar vârful aisbergului și că” hackerii iranieni posedă abilități mai avansate care încă nu au fost pregătite pentru obiectivele SUA „.

El a adăugat, de asemenea, că „ar fi surprinzător dacă ambele părți nu au elaborat deja planurile de luptă pentru atacuri extinse de război cibernetic”.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.