Iată câteva concepte de bază pentru rețele pentru începători

Reţea

O rețea este o colecție de computere interconectate, care sunt conectate prin mijloace de comunicare împreună cu dispozitive de comunicație. Exemple de dispozitive de comunicare sunt: modemuri, routere și poduri. Exemple de mijloace de comunicare sunt: cabluri telefonice, cabluri coaxiale, cabluri pereche torsadată și cabluri optice fibră.

Utilizarea unei rețele are mai multe avantaje, cum ar fi:

  • Ușor de împărțit informațiile.
  • Ușor de împărțit resurse precum imprimantele etc.
  • Economisește timp și bani.

Topologie

Topologia unei rețele se referă la structura în care computerele sunt interconectate unele cu altele. Unele dintre topologiile de rețea sunt plasă, stea, autobuz, inel etc.

Internet

Colecția de rețele din întreaga lume, care constă în miliarde de computere, este cunoscută drept internet. Putem transfera date dintr-o parte a lumii oriunde în lume.

WWW (World Wide Web)

World Wide Web (WWW) este colecția tuturor paginilor web disponibile pe internet. Paginile web constau în informații sub formă de text, imagini, audio sau video. O pagină Web poate fi legată de o altă pagină web prin utilizarea de hyperlink-uri.

Este important să știți că Internetul și WWW nu sunt același lucru. Internetul este transportatorul și WWW este conținutul transferat prin Internet.

Faceți-vă timp pentru a comenta acest articol.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.