Hacking-ul este acum un instrument folosit de guverne împotriva altor țări

Lucrurile ar putea părea să devină mai bune între Coreea de Nord și Coreea de Sud, dar hackerii nu par a fi fost afectați de această schimbare.

Este încă foarte frecvent ca hackerii nord-coreeni să atace site-urile, bursele și băncile din Coreea de Sud. Potrivit rapoartelor, milioane de oameni au fost furați din Coreea de Sud, iar majoritatea experților par să vină pe hackeri nord-coreeni pentru astfel de hacuri.

Am raportat că hackerii cibernetici încearcă să vizeze Jocurile Olimpice de Iarnă prin trimiterea de e-mailuri. De fapt, sistemele au fost hackate chiar în seara de deschidere, provocând serioase preocupări între autorități.

Deși nu există nici o dovadă că guvernul nord-coreean este, în realitate, în spatele acestor atacuri, experții par să creadă că este.

Kenneth Geers, cercetător cyber, spune: „Cyberspace este un domeniu de securitate distinct. Oferă guvernelor o modalitate de a ține o ramură de măslină într-o mână și o armă în cealaltă. ”

Aceste hacking-uri sunt foarte frecvente datorită animozității împărtășite între două țări și datorită lipsei de pedepse.

Hackerii nord-coreeni nu numai că au atacat vecinii, dar și alte țări, inclusiv Bangladesh și Polonia. Acest lucru a provocat o mare îngrijorare în rândul altor națiuni, deoarece Coreea de Nord pare să fure bani de oriunde poate.

Potrivit McAfee, majoritatea acestor hack-uri au avut succes prin trimiterea de e-mailuri de phishing. O tehnică similară a fost folosită și pentru a sparge Jocurile Olimpice de Iarnă.

Organizațiile internaționale solicită companiilor să vină cu o mai bună securitate pentru a putea preveni astfel de hackeri. De asemenea, trebuie menționat faptul că Coreea de Sud nu este imună la astfel de hack-uri. Țara a fost recent atacată în legătură cu China.

În trecut, Rusia sa confruntat și cu vina similară, în special în ceea ce privește alegerile din SUA. Acest lucru arată doar modul în care țările utilizează hackeri pentru a câștiga efectul de levier împotriva altor țări. În această epocă tehnologică, hacking-ul a devenit, de fapt, o armă.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.