Funcția nouă, Mozilla „Firefox Monitor” vă va anunța despre atacuri cibernetice

Odată cu creșterea numărului de atacuri cibernetice și a încălcărilor datelor, utilizatorii de internet din întreaga lume ar putea fi pe punctul de a fi hackeri în orice moment. Poate că hackerii nu îi vor ataca direct, totuși, ei pot accesa o mare parte din detaliile personale și financiare ale milioane de indivizi după ce au hackat orice organizație mare. Pentru a încerca să facă față acestei probleme, Mozilla va lansa o nouă funcție care va informa utilizatorii despre încălcări. Deci, pregătiți-vă să puneți mâna pe monitorul Firefox.

Mozilla se alătură forțelor HIBP pentru a forma monitorul Firefox

Troy Hunt, cercetător în domeniul securității și creatorul celebrării platformei „Have I Been Pwned” (HIBP), confirmă în blogul său post despre colaborarea sa cu Mozilla pentru a lansa o nouă caracteristică. Această nouă caracteristică, numită „Monitorul Firefox”, va notifica utilizatorii în cazul unei încălcări. În plus, utilizatorii pot căuta direct prin baza de date pentru a afla dacă adresa lor de e-mail a suferit încălcări în orice moment.

Mozilla a informat, de asemenea, utilizatorii despre această nouă caracteristică prin intermediul site-ului Web. 

Ei declară:
Vizitatorii site-ului Web de monitorizare Firefox vor putea verifica (prin introducerea unei adrese de e-mail) să verifice dacă conturile lor au fost incluse în încălcări de date cunoscute, cu detalii despre site-uri și alte surse de încălcare și despre tipurile de date cu caracter personal expuse în fiecare încălcare. Site-ul va oferi recomandări cu privire la ce trebuie făcut în cazul unei încălcări a datelor și cum să vă ajute să vă asigurați toate conturile. De asemenea, avem în vedere un serviciu de notificare a persoanelor atunci când noi încălcări includ datele lor personale.
HIBP a fost un instrument favorit pentru utilizatorii de internet de ceva timp. Recent, mai mulți utilizatori au căutat adrese de e-mail după hack-ul Ticketfly. Vorbind despre acest instrument, Troy Hunt scrie în blogul său:
Acest lucru este important deoarece Firefox are o bază de instalare de sute de milioane de oameni care extinde semnificativ audiența la care se poate ajunge odată ce această caracteristică se derulează în mainstream.
Funcționarea monitorului Firefox

Firefox Monitor va fi disponibil pentru utilizatori ca un simplu add-on pentru browser. Prin urmare, oricine își poate scana email-ul prin baza de date HIBP direct prin browser. În plus, utilizatorii se pot înscrie și la HIBP. Apoi vor primi notificări dacă și oricând hackerii accesează detaliile lor prin orice încercare de hacking.

Mozilla asigură în continuare menținerea confidențialității utilizatorilor prin caracteristică.

Ca atare, am colaborat îndeaproape cu HIBP și Cloudflare pentru a crea o metodă de partajare anonimă a datelor pentru Firefox Monitor, care nu trimite niciodată adresa completă de e-mail unei terțe părți, în afara Mozilla.

Exprimându-și entuziasmul față de instrument,  Troy Hunt, spune:

Este o modalitate clară de a asigura că anonimatul este în continuare protejat și că abonații acestor servicii rămân la curent cu incidentele de securitate care le afectează.

În prezent, instrumentul se află în faza de testare. Mozilla intenționează să implice aproximativ 250.000 de utilizatori în SUA pentru a testa acest instrument în următoarele săptămâni. Până atunci, utilizatorii pot descărca versiunea Firefox Quantum pentru a pune mâna pe monitorul Firefox când este lansat.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.