Facebook trebuie să oprească urmărirea utilizatorilor belgieni

Verificatorul de confidențialitate al Belgiei a declarat că site-ul a încălcat legile privind confidențialitatea prin plasarea codului de urmărire cunoscut sub numele de cookie-uri pe site-urile web ale unor terțe părți.

Facebook a declarat că va adresa o petiție împotriva deciziei.

Rețeaua socială se confruntă cu daune de 250.000 de euro, 221.000 de lire sterline, 311.000 de dolari pe zi, dacă nu se conformează.

Personalul a declarat că Facebook trebuie să „oprească urmărirea și citirea utilizării internetului de către persoanele care navighează în Belgia până când respectă legile belgiene privind confidențialitatea”.

„Facebook trebuie, de asemenea, să distrugă toate datele private obținute ilegal”.

Hotărârea este cea mai proaspătă într-o dispută îndelungată în cadrul rețelei sociale și în Constituția belgiană pentru protecția vieții private (CPP).

În 2015, CPP sa plâns că Facebook a urmărit persoane când au participat la pagini de pe site sau au dat clic pe „cum ar fi” sau pe „partajați”, chiar dacă nu erau membri.

A câștigat cazul, dar Facebook a luat decizia anulată în 2016.

Curtea a acceptat din nou concluziile CPP.

Facebook a declarat că a fost „dezamăgit” de verdictu.

Richard Allan, vicepreședintele politicii guvernamentale din Europa, a declarat: „Cookie-urile și pixelii pe care îi folosim sunt tehnologii standard din industrie și permit numerelor de mii de întreprinderi să își dezvolte afacerile.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.