Facebook, Războiul împotriva știrilor false a fost lansat în Marea Britanie

Facebook a avut o problemă de lungă durată cu dezinformare în fluxurile sale de știri. Gigantul social media lucrează din greu pentru a încerca și a rezolva aceste probleme. Acest lucru a inclus adăugarea de steaguri „contestate” la unele dintre știrile sale, dacă verificatorii de facturi au considerat că sunt falsi.

Cu toate acestea, în timp ce acest lucru a fost conceput pentru a încerca să minimizeze știrile false, a făcut doar unii utilizatori să se întrebe dacă au încercat să acopere lucrurile. La rândul său, aceasta a cauzat acestor site-uri de știri o creștere semnificativă a numărului de hit-uri.

Au angajat personal special pentru a ajuta

O parte din ultimul război al Facebook al știrilor false este să angajeze o companie independentă de verificare a faptelor din Marea Britanie numită Full Fact. Organizația de caritate a anunțat că vor verifica toate fotografiile, povestirile și videoclipurile publice pe care utilizatorii Facebook le-au semnalat ca potențial fals.

Înființată în 2010, Full Fact va înscrie conținutul ca fiind adevărat, fals, sau un amestec de ambele. În total, există nouă opțiuni disponibile. Acestea includ dacă o poveste are un titlu inexact din punct de vedere factual sau dacă este vorba de glumă.

Știrile false nu vor dispărea

Caritatea a declarat că nu tot conținutul va fi verificat. Orice aspect de satire sau de opinie va fi scutit de sistemul de rating. Utilizatorii vor păstra, de asemenea, opțiunea de a partaja orice conținut pe care îl văd dacă a fost semnalat ca inexact sau nu. Aceasta face parte din angajamentul Facebookului de a asigura libertatea de exprimare în timp ce încearcă să ofere utilizatorilor o experiență mai bună.

În iulie 2018, Facebook a declarat că nu va elimina nici o veste falsă. În schimb, ar diminua, în mod esențial, conducând la 80% mai puține opinii pentru poveste.

O mare sarcină

Full Fact va fi singurul verificator de fapt bazat inițial în Marea Britanie, astfel încât acestea sunt realiste cu privire la obiectivele lor. Ei vor analiza prioritizarea conținutului pe care îl verifică. Aceasta înseamnă concentrarea asupra poveștilor care ar putea afecta sănătatea sau siguranța oamenilor, precum și orice lucru care ar putea submina procesul democratic.

Caritate a declarat, de asemenea, că, în timp ce Facebook va plăti pentru acest serviciu de verificare a facturilor, nu vor avea controlul editorial al procesului.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.