Facebook în dificultate din nou, de data aceasta cu autoritățile vietnameze

Recent, Facebook sa aflat în dificultate în Vietnam, pentru mai multe motive. Cu Anul Nou, Vietnam a elaborat noi legi privind securitatea cibernetică. Aceste legi noi dau autorităților vietnameze un control mai bun asupra IT Giants care operează în Vietnam.

Mai puțin de două săptămâni după adoptarea noii legi, guvernul vietnamez a afirmat că Facebook a oferit o platformă pe care au fost făcute declarații inacceptabile împotriva guvernului vietnamez. Se spune că aceste comentarii sunt în contradicție cu legile existente din Vietnam.

Noua lege cibernetică în Vietnam

Legislația actuală privind securitatea informatică impune IT Giants care operează în Vietnam să aibă un birou fizic și o infrastructură IT pentru stocarea datelor la nivel local, în Vietnam. Nu este un secret faptul că companiile IT au ocolit reglementările locale din diferite națiuni, fiind prezente, doar practic. Cu alte cuvinte, aceste companii IT există fără un loc de afaceri și pretind că au operațiuni Offshore, unde sunt localizate serverele.

Facebook declara

Facebook, acuzat în prezent de încălcarea legilor cibernetice din Vietnam, a furnizat anumite clarificări. Potrivit acestora, anumite conținuturi neadecvate afișate pe Facebook arată autoritățile vietnameze în lumină proastă. Astfel, ei au acuzat Facebook că au oferit o platformă pentru comentarii negative împotriva autorităților vietnameze.

De asemenea, autoritățile vietnameze au afirmat că, în ciuda solicitărilor sale repetate, Facebook nu a scos la iveală informațiile inacceptabile și nici nu a furnizat detalii utile legate de aceasta.

Pe de altă parte, Facebook a clarificat că au proceduri specifice stabilite pentru ca autoritățile să intre în contact. Din păcate, aceste proceduri nu au fost urmate de autoritățile respective.

Facebook a declarat:

„Revizuim toate aceste solicitări în conformitate cu termenii și condițiile noastre și cu legislația locală. Suntem transparenți în ceea ce privește restricțiile privind conținutul pe care le facem în conformitate cu legislația locală din raportul nostru privind transparența. „

Deși comentariile cu privire la politicieni și guverne ar fi în regulă într-o măsură în majoritatea țărilor democratice, lucrurile par a fi altfel în Vietnam. Mai mulți giganți și activiști IT au declarat că acest lucru încalcă libertatea de exprimare și de exprimare, în Vietnam. Pe de altă parte, autoritățile vietnameze au ridicat îngrijorări cu privire la veniturile pierdute sub formă de impozite, invocând motive în sprijinul noii sale legislații.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.