Dark Web a fost compromis – 6500 de site-uri afectate

Cu peste un miliard de site-uri web pe internet, există o creștere neîntreruptă a celor care se străduiesc să stabilească o amprentă globală. În acest fel, există un răgaz constant de război între parlamentari și legiuitorii. În această bătălie veșnică, găzduirea lui Daniel, un server principal al furnizorului de servicii de gazduire web, Dark Web, a fost hacked, aducând peste 6.500 de site-uri web.

Ce este Dark Web Hosting?

Furnizorii de servicii de gazduire intunecata permit ca oricine sa gazduiasca un site web fara a-si dezvalui identitatea, iar clientii sai nu se implica neaparat mereu in activitati legitime.

Aceste site-uri nu sunt indexate, astfel încât motoarele de căutare obișnuite precum Google și Bing nu pot accesa cu crawlere aceste site-uri. Cu toate acestea, anumite motoare de căutare există în lumea Dark Web, dar pentru a le găsi trebuie să fie fie un legist, fie cu o agenție de aplicare a legii.

Pe lângă motoarele de căutare, chiar și browserele obișnuite, cum ar fi Cromul și IE, nu sunt de folos în această parte a lumii virtuale. Pentru a ajunge la aceste site-uri, trebuie să treci printr-un browser numit Tor.

A făcut-o CIA-ul?

Deși serviciile de gazduire întunecată continuă să existe, această parte a lumii virtuale este întotdeauna într-o mizerie. Nu este ceva neobișnuit pentru comercianții de droguri, șantajul, dealerii de arme și alte site-uri care pot fi întreprinse pentru a folosi gazeta întunecată. Înfiorător, după cum pare, nu ar fi surprinzător să aflăm despre implicarea unei agenții de aplicare a legii în această chestiune.

Se pare că, în conformitate cu modelul de business al Daniel’s hosting, datele pierdute nu pot fi recuperate pentru niciunul din aceste 6.500 de site-uri, deoarece nu păstrează nici un backup.

Între timp, Daniel Winzen, omul din spatele Daniel’s hosting, a confirmat această veste și a declarat că incidentul a avut loc între 15:00 și 23:00 UTC, la 15 noiembrie 2018. El a mai adăugat că este în mijlocul de a imagina vulnerabilitatea și poate aduce apoi serviciile sale.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.