Cum se utilizează Gmail ca un Profesionist. Trucuri pe care trebuie să le cunoașteți

Fiecare dintre noi folosim zilnic Gmail, dar multe funcții minunate în Gmail sunt bine incluse înăuntru, astfel încât este posibil să nu le faceți. Iată câteva trucuri pentru a utiliza Gmail ca un Pro. Este posibil să știți deja unele dintre acestea, iar altele vor fi noi.

Implicit Raspunde tuturor

Trebuie să retrimiteți un e-mail este cel mai rău. Dacă sunteți în mod frecvent parte din mesajele de e-mail în masă, luați în considerare implicit „răspunsul tuturor”. În Setări, în fila General, mergeți la „Răspundeți la comportament” și comutați la „Răspundeți tuturor”.

Selectați Mesaje multiple

În vizualizarea Inbox, ținând apăsată tasta Shift în timp ce selectați mesaje, veți verifica mai multe fire de email simultan.

Restrângeți căutarea

Tastarea în oricare dintre acești operatori vă va oferi o căutare mai rafinată.

Pentru a găsi mesaje care se potrivesc cu cuvântul cheie A sau cu cuvântul cheie B, tastați „OR” în toate capacele, de exemplu: de la: amy OR de la: david.
Găsiți anumite tipuri de fișiere cu „nume de fișier:”, de exemplu: nume fișier: jpg.
Căutați mesaje într-o anumită perioadă cu „după:” și „înainte:” de exemplu: după: 2014/04/30 înainte de: 2014/05/06.

Dezabonarea in masa

Vrei să scapi de buletinele de știri pentru totdeauna? Există un buton de „dezabonare” de lângă adresa expeditorului în e-mailurile promoționale. Este o soluție minunată cu un singur clic pentru a vă declanșa căsuța poștală! Un alt sfat pentru buletinele de știri care nu primesc butonul „dezabonare”: tastați „unsubscribe” în caseta de căutare și probabil veți găsi orice notificare privind tranzacțiile, reducerile și notificările prin e-mail la care v-ați înscris. De asemenea, puteți selecta toate (dar asigurați-vă că faceți clic pe „selectați toate conversațiile care corespund acestei căutări”) pentru a elimina buletinele de știri istorice din căsuța dvs. poștală. Unroll.me este un plug-in care vă poate curăța mail-ul nedorit cu un singur clic.

A mai citit cineva e-mailul meu?

Dacă aveți o bănuială că cineva vă supraveghează căsuța poștală, verificați-vă „ultima activitate a contului dvs.”. În vizualizarea Inbox, parcurgeți totul în jos și în colțul din dreapta jos, în text minuscul, veți vedea „Last contul de activitate: acum X minute. „Faceți clic pe” Detalii „, iar Gmail va afișa exact când fiecare adresă IP a accesat contul dvs., plus tipul de dispozitiv pe care îl utilizau.

Citiți Gmail offline

Caracteristica cea mai subevaluată în toată Gmail? Gmail Offline. Este o extensie Chrome care vă permite să citiți, să răspundeți, să căutați și să arhivați e-mailuri fără o conexiune la Internet.

Faceți clic pe pictograma roată din dreapta (sus-sus)> Setări, apoi faceți clic pe fila Gmail Offline. Va trebui să lăsați extensia să se sincronizeze și să se descarce e-mailuri puțin înainte de a vă deconecta. Și nu vă faceți griji – această extensie nu ocupă nici un spațiu pe hard disk.

Comenzi rapide esențiale din tastatură

 Mai întâi, mai întâi: dacă nu aveți activat comenzile rapide de la tastatură, mergeți la Setări, iar în fila General, activați comenzile rapide de la tastatură la „activată”. Odată ce ați activat aceste opțiuni, introduceți o literă sau o combinație de litere pentru a simplifica zilnic sarcini. Cele care trebuie să știți sunt:

  • j pentru a merge la mesaje mai vechi
  • k pentru a accesa mesaje mai noi
  • e pentru a arhiva
  • shift + # în coșul de gunoi
  • / pentru a introduce în bara de căutare
  • a pentru a răspunde tuturor
  • r pentru a răspunde individual

Afișați mesaje necitite în file

 Aveți cel puțin cinci file deschise în orice moment?  O extensie Google Labs numită „Pictogramă necitită” vă arată numărul de e-mailuri necitite din căsuța de e-mail. Se actualizează în mod automat, astfel încât să nu mai trebuiți să vă deschideți căsuța poștală – doar căutați rapid la fila! Accesați fila Setări> fila Labs> Activați pictograma mesaj necitit.

Programați e-mailul pentru a trimite mai târziu

Aveți un e-mail pe care sunteți gata să îl scrieți acum, dar nu sunteți gata să citiți destinatarul? Descărcați plug-in-ul Boomerang Gmail pentru a programa când trebuie trimis un e-mail. Alegeți un anumit moment pentru a trimite mesajul la ora 8:45 când știți că destinatarul se află doar la e-mail sau la un moment mai general, cum ar fi „marțea viitoare”. Boomerang va împinge, de asemenea, mesajele citite în partea de sus a inbox-ului la orice dată și la ora la care programați.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.