Cum să vă ascundeți adresa IP în PC și Smartphone pentru securitate online

Internetul a devenit atat de obisnuit in aceste zile, incat majoritatea oamenilor il considera de acord. În timp ce toată lumea petrece ore pe internet, doar câțiva par să le pese de securitatea lor atunci când sunt online. Cybersecurity a devenit una dintre problemele arzătoare în acest deceniu și securitatea dvs. este mereu în mâinile dvs. Măsurile mici pe care le luăm pentru o navigare sigură vor avea un impact imens. Utilizând parole puternice, ascunzându-vă adresa IP sunt câteva dintre măsurile de securitate pe care le puteți urma, în timp ce prima este auto-explicativă în acest articol vă voi arăta cum vă puteți ascunde adresa IP în PC-ul dvs. și smartphone.

 

Ce este o adresă IP?

O adresă de Internet Protocol  (adresa IP) este o etichetă numerică atribuită fiecărui dispozitiv (de exemplu, Computer, Smartphone, Imprimanta etc.) care participă la o rețea de calculatoare care utilizează protocolul de Internet pentru comunicații. O adresă IP servește două funcții principale:

  • Gestionare interfață gazdă sau rețea.
  • Localizarea adresei.

 

De ce ar trebui să ascundeți adresa IP în PC și smartphone?

S-ar putea să aveți propriile motive pentru a vă ascunde adresa IP, dar aici sunt câteva motive tehnice de ce oamenii își ascund adresa publică IP:

  • Pentru ascunderea locației geografice.
  • Pentru a preveni urmărirea web.
  • Evitați să lăsați o amprentă digitală.
  • Pentru a ocoli site-urile blocate pe adresa lor IP.

 

Cum să ascundeți adresa IP în PC

Unele dintre cele mai comune modalități de a ascunde adresa IP și de a vă proteja identitatea online în PC sunt discutate mai jos:

 

1. Utilizarea unui proxy VPN: Utilizarea unui serviciu proxy VPN de încredere este cea mai bună modalitate de a vă ascunde adresa IP în timpul activităților online. Iată o listă cu cele mai populare și foarte fiabile servicii proxy VPN care vă vor ascunde adresa IP:

 

2. Servere proxy bazate pe site-uri: Acesta este un alt mod popular de a masca rapid adresa IP pe Internet. Deoarece este un serviciu bazat pe web, utilizatorii nu trebuie să fie nevoiți să instaleze pe calculatorul lor nicio piesă a unui program software. Următoarele sunt câteva site-uri populare care oferă servicii gratuite de proxy pentru a vă ascunde adresa IP:

 

3. Servere Proxy configurate de browser: Există sute de proxy-uri deschise disponibile gratuit ce pot fi găsite pe Internet. Puteți obține adresa IP a unuia dintre acele servere proxy libere și configurați browserul pentru a începe să vă ascundeți adresa IP originală. Cu toate acestea, deoarece sunt disponibile în mod deschis pentru public, majoritatea dintre ele sunt fie morți, fie funcționează prea lent în condiții normale.

 

Cum să ascundeți adresa IP în Android

Cea mai obișnuită modalitate de a ascunde adresa IP și de a vă proteja identitatea online într-un dispozitiv Android este de a descărca și instala orice aplicație VPN din Magazin Google Play. Unele dintre cele mai bune aplicații VPN pe care le puteți utiliza sunt prezentate mai jos:

 

Cum să ascundeți adresa IP în iPhone

Unele dintre cele mai bune aplicații VPN pe care le puteți utiliza pentru dispozitivele iPhone sunt prezentate mai jos:

Sper că acest lucru vă ajută .. Dacă aveți îndoieli, scrieți mai jos.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.