Chrome suprimă și mai multă memorie RAM după rezolvarea problemei de securitate

Google a început să lanseze corecțiile de spectru în browserul Google Chrome, ceea ce duce la utilizarea de mai multă memorie de către aplicație. Google a inclus o nouă caracteristică de izolare a site-ului în Chrome 67, care este activată în mod implicit și care a fost folosită pentru a proteja împotriva atacurilor de canal Side-Channel, care utilizează caracteristici de execuție speculative în majoritatea procesoarelor.

Această remediere a mărit de asemenea utilizarea RAM de Chrome, deoarece izolarea site-ului necesită ca browserul să se ocupe de mai multe variabile de mediu și generează, de asemenea, mai multe procese randate care vin cu un compromis de performanță.

„Izolarea site-ului provoacă Chrome pentru a crea mai multe procese de randare, care vine cu compromisuri de performanță”, recunoaște inginerul de software Google, Charlie Reis. „Există aproximativ 10-13% din memorie totală în sarcini reale datorită numărului mai mare de procese”. Aceasta nu va fi o veste binevenită pentru o mulțime de utilizatori Chrome care adesea indică faptul că browserul utilizează o mulțime de memorie RAM. O creștere de 10% este semnificativă, mai ales în cazul sistemelor cu 4 GB RAM sau mai puțin.

Utilizarea memoriei Chrome va crește pe Windows, Mac și Chrome OS. În prezent, Google lucrează pentru a reduce impactul încărcării prin minimizarea randărilor browserelor și a încărcării motorului V8. Acest lucru va avea un impact puternic asupra laptop-urilor, deoarece această actualizare ar crește consumul de energie al laptopului, ceea ce va duce la o reducere a bateriei de rezervă.

Izolarea site-ului va contribui la îmbunătățirea securității browserului, întrucât Izolarea site-ului va fi o schimbare importantă a arhitecturii Chrome care restricționează fiecare proces de redare. Ca rezultat, Chrome se poate baza pe sistemul de operare pentru a preveni atacurile dintre procese și, prin urmare, între site-uri. Rețineți că Chrome utilizează o definiție specială a „site-ului” care include doar designul și domeniul înregistrat.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.