Chrome nu va mai afișa indicatorul securizat în paginile HTTPS din septembrie

Google a anunțat că va renunța la „Indicatorul securizat” din bara de adrese Chrome, va afișa doar o pictogramă de blocare care indică faptul că utilizatorul respectiv este protejat. Îndepărtarea este programată în actualizarea Chrome 69, care va fi lansată în luna septembrie a acestui an.

Emily Schechter, manager de produs al Chrome Security, a declarat că compania este bucuroasă să facă această mișcare, deoarece o sumă mare a traficului Chrome este acum pe HTTPS, deoarece majoritatea traficului de utilizatori este peste HTTPS, nu mai este necesară, deși browserul va notifica utilizatorul dacă accesează un site fără conexiune HTTPS. Google intenționează să îmbunătățească semnalul „Not Secure”, transformându-l în Red pur, când un utilizator intră în acreditările sale pe pagina web. Aceste actualizări fac parte dintr-un plan pe care Google îl numește „HTTPS 100%”, care urmărește ca toate site-urile să fie încărcate în Chrome prin HTTPS.

„Sperăm că aceste schimbări vor continua să deschidă calea pentru o rețea ușor de folosit în condiții de siguranță, în mod implicit”, a spus Schechter. „HTTPS este mai ieftin și mai ușor decât oricând și deblochează capabilități puternice – deci nu așteptați să migrați la HTTPS!”

Este o practică bună pentru fiecare aplicație web să se mute la HTTPS, deoarece va acționa ca un protocol de comunicare securizat pentru utilizatori și site-uri Web. ceea ce va face mai greu pentru sniffers de date pentru a extrage datele. Multe aplicații majore utilizează HTTPS peste TLS pentru a-și proteja utilizatorii. Deci, de ce schimbarea? Argumentul Google este că „utilizatorii ar trebui să se aștepte ca web-ul să fie în siguranță în mod implicit”. Cu toate acestea, informațiile bine prezentate permit utilizatorilor să fie informate și pot fi realizate prin minimalism, în loc de eliminare totală.

HTTPS a devenit mai ieftin și mai ușor de integrat, ceea ce este valabil în cazul serviciilor precum Let’sEncrypt, este gratuit să adăugați un certificat SSL dacă sunteți proprietar de site web. Este timpul să obțineți certificatul dvs. SSL înainte ca site-ul Web să fie semnalat de Google Chrome ca „Not Secure”.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.