Ce este spațiul de stocare atașat în rețea (NAS) și ce utilizează?

Network Storage Attached (NAS) este un tip special de dispozitiv pentru stocarea fișierelor dedicate. Acesta oferă noduri de rețea locală (LAN) cu stocare partajată bazată pe fișiere, printr-o conexiune Ethernet standard.
Dispozitivele NAS de obicei nu au o tastatură sau un afișaj. Acestea sunt configurate și gestionate cu un program de utilitate bazat pe browser. Fiecare NAS are propria adresă IP și se află pe LAN ca nod de rețea independent.
Una dintre utilitățile importante de a avea un NAS este că puteți oferi mai multor clienți în rețea cu acces la aceleași fișiere. Înainte de SNC, întreprinderile aveau mii de servere de fișiere discrete care trebuiau configurate și întreținute separat.
Acum, atunci când este necesară o capacitate de stocare mai mare, aceste dispozitive NAS pot fi pur și simplu echipate cu discuri mai mari sau grupate împreună pentru a oferi atât scalabilitate orizontală, cât și scalabilitate verticală.
Mulți furnizori NAS sunt parteneri cu furnizori de stocare în cloud, care oferă clienților un strat suplimentar de redundanță care ajută la crearea fișierelor de backup.
NAS se utilizează 
În casă, NAS-urile sunt foarte des folosite pentru stocarea și servirea fișierelor multimedia și pentru copii de rezervă. Multe case inteligente se bazează pe sistemele NAS pentru a asigura o stocare centralizată a sistemelor de securitate, a televizoarelor inteligente și a altor componente Internet de obiecte (IoT) din casă.
Într-o întreprindere, o rețea de stocare atașată la rețea poate fi utilizată ca o țintă de rezervă pentru arhivarea și recuperarea accidentală în caz de dezastru. Dacă un dispozitiv NAS are un mod server, acesta poate funcționa și ca multimedia, e-mail, bază de date sau server de imprimare pentru o întreprindere mică. Alte produse de nivel superior NAS pot conține discuri suficiente pentru a suporta un RAID, o tehnologie de stocare care transformă mai multe hard discuri într-o singură unitate logică, pentru a oferi o performanță mai bună, o disponibilitate ridicată și o redundanță.
Împărtășiți-vă gândurile și sugestiile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.