Ce este Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)

Internetul este plin de protocoale. Fiecare lucru pe care îl faci pe internet este posibil prin utilizarea unei serii de protocoale, care pot fi definite ca regulile software-ului de rețea care permit computerului să se conecteze la alte rețele prin intermediul cărora poți citi articole online, cumpăra, tranzacții bancare. SMTP și adresa IP (Internet Protocol) sunt câteva exemple.
Protocoalele sunt foarte importante pentru activitatea de rețea și, din fericire, nu avem nevoie să gestionăm, să instalăm sau chiar să ne gândim la ele.
Acestea sunt construite în software-ul de rețea instalat pe computerele dvs. Mulțumesc pentru această tehnologie avansată și geniile IT pe care le avem.
Din când în când, vă puteți confrunta cu situații în care trebuie să știți despre un protocol precum adresa IP. Dacă vă aflați în Networking, hacking sau orice altceva în legătură cu acestea, este posibil să trebuiască să înveți o mulțime de protocoale înainte de a deveni bun.
Dacă luați în considerare cazul protocolului utilizat pentru a trimite un e-mail, ați auzit despre Simple Mail Transfer Protocol sau SMTP. Fără SMTP, fiecare e-mail trimis nu ar fi funcționat.
Ce este SMTP?
SMTP face parte din stratul de aplicație al protocolului TCP / IP. SMTP mută e-mailurile dvs. pe și în rețele, utilizând un proces denumit „stocare și transmitere”.
Funcționează foarte strâns cu Agentul de transfer al poștei (MTA) pentru a trimite comunicarea dvs. la calculatorul corect și la intrarea corectă a mesajelor de poștă electronică pe internet.
SMTP descrie și direcționează modul în care e-mailul dvs. ar trebui să se deplaseze de la computerul MTA la un MTA pe alt computer sau chiar pe alte computere.
Folosind funcția „stocare și transmitere” menționată mai sus, mesajul se poate deplasa în pași de la computerul dvs. până la destinația finală.
La fiecare pas, Simple Mail Transfer Protocol își va face treaba. Dar toate acestea au loc în spatele scenei, iar utilizatorii normali nu trebuie să înțeleagă sau să opereze SMTP.
SMTP este, de obicei, integrat într-o aplicație de client de e-mail și este compus din patru componente cheie:
  1. Utilizatorul utilitar local de utilizator cunoscut sub numele de agent de utilizator de mail (MUA)
  2. Un server cunoscut ca agent de transmitere a corespondenței (MSA)
  3. Agent de livrare a corespondenței (MDA)
  4. Agent de transfer de mail (MTA)

SMTP funcționează prin inițierea unei sesiuni între utilizator și server, în timp ce MTA și MDA furnizează servicii de căutare de domenii și servicii locale de livrare.

SMTP la locul de muncă.

SMTP oferă un set de coduri care simplifică doar comunicarea mesajelor de e-mail între serverele de e-mail care gestionează fluxul de e-mailuri.
În mod simplu, ea sparge diferite părți ale unui mesaj în diferite categorii pe care celalalt server le poate înțelege.
Când trimiteți un mesaj, acesta este transformat în șiruri de text care sunt separate de cuvintele de cod care identifică scopul fiecărei secțiuni.
SMTP furnizează aceste coduri, iar software-ul serverului de e-mail este conceput pentru a înțelege ce înseamnă. Pe măsură ce fiecare mesaj călătorește spre destinația sa, trece uneori printr-un număr de computere, precum și prin MTA-urile lor individuale.
După cum se știe, este stocat pe scurt înainte de a se deplasa la următorul computer din cale. Gândiți-vă la aceasta ca la o scrisoare care trece prin mâini diferite pe măsură ce se îndreaptă către căsuța poștală potrivită.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.