Ce este Nessus?

Nessus este un scanner de vulnerabilitate complet, cu platformă open source, cu linie de comandă și interfață grafică. Este una dintre cele mai frecvente instrumente de evaluare a vulnerabilității utilizate în prezent. În timp ce vă puteți descărca copia dvs. Nessus de pe site-ul de securitate sustenabil, procesul de actualizare a fost modificat acum câțiva ani.

Dezvoltatorii programului Nessus au structurat programul, astfel încât actualizările plug-in în timp real necesită o taxă. Scopul este acela că cei care plătesc o taxă vor primi actualizări plug-in în timp real, în timp ce cei care se vor înregistra vor primi actualizări vechi. Există încă un feed care este disponibil pentru oameni. Această opțiune face ca pluginurile disponibile să fie scrise de publicul larg.

Ideea lui Nessus a fost inițial dezvoltată la sfârșitul anilor 1990 de Renaud Deraison. Nessus a fost considerat o aplicație open source care ar oferi actualizări rapide de către membrii comunității care ar putea să-și dezvolte propriile plug-in-uri pentru utilizarea lor sau a comunității. Nessus este un instrument necesar pentru a dezvolta un laborator de securitate a rețelei. Gândiți-vă că celelalte oferte comerciale care folosesc Nessus ca element al produsului lor: IBM, VeriSign, Symantec și ScannerX sunt doar câteva dintre ele. Alți dezvoltatori utilizează în prezent sau au utilizat Nessus ca parte a unui produs comercial pe care îl oferă.

Nessus este foarte bun pentru găsirea vulnerabilităților unei platforme și a unui dispozitiv de rețea (cum ar fi lipsa de patch-uri și configurări greșite). Acesta este actualizat în mod regulat și, cel mai bine, este gratuit (chiar dacă licența plătită este ieftină în comparație cu alte produse).

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.