Ce este modelarea riscurilor de securitate cibernetică?

De la sfârșitul anului 2021, amenințările de securitate cibernetică sunt la un nivel maxim, iar numărul lor este în creștere. De fapt, rapoartele transportatorilor de asigurări cibernetice spun că daunele legate de incidente au crescut cu 486% din 2018.

Cele mai multe dintre aceste reclamații sunt legate de ransomware, în timp ce costul mediu al unei breșe de date în SUA a crescut la 8,6 milioane de dolari.

Cu toate acestea, cifrele nu vor să scadă nici în următorii ani, cu excepția cazului în care companiile încep să aplice soluții moderne pentru a-și îmbunătăți securitatea cibernetică.

Una dintre cele mai de succes moduri de a gestiona riscurile cibernetice este modelarea riscului.

Modelarea riscului de securitate cibernetică este un proces de creare a unei game de scenarii posibile, cuantificând în același timp rezultatul fiecărui scenariu în cazul în care acesta apare vreodată.

Când jucați aceste scenarii, este important să evaluați gravitatea fiecăruia dintre ele și să le cuantificați într-un mod care să se aplice în mod specific organizației dvs. Ideea modelării riscului este de a obține o perspectivă asupra riscurilor care sunt cele mai severe și cel mai probabil să fie realizate.

Aceste informații pot fi ulterior foarte utile pentru procesul de luare a deciziilor și vă pot ajuta să vă concentrați investițiile cu înțelepciune.

Cum schimbă modelarea securității cibernetice managementul riscului?

La fel ca aproape toate activitățile de afaceri din zilele noastre, modelarea de securitate poate fi îmbunătățită drastic prin utilizarea inteligenței artificiale. AI are un impact mare asupra fiecărui aspect al multor afaceri, inclusiv marketing, servicii pentru clienți și securitate. Modelarea riscului de securitate cibernetică se bazează în mare măsură pe AI pentru a recunoaște tiparele și a învăța din experiențele anterioare. În plus, cu ajutorul învățării automate, timpii de răspuns la incident pot fi minimizați și pot fi detectate cele mai mici comportamente ale atacurilor malware sau ransomware chiar înainte ca acestea să intre în sistem.

AI (Artificial Intelligence – Inteligenta Artificiala) are un impact mare asupra managementului riscurilor, deoarece vă permite să identificați riscurile noi și ascunse, precum și să le evaluați mai precis. Abordarea vă poate oferi, de asemenea, o modalitate cu totul nouă de a gestiona riscurile și vă poate oferi o modalitate mai bună de a le monitoriza. Prin utilizarea instrumentelor de modelare a securității AI, eficiența gestionării riscurilor în organizația dvs. poate fi îmbunătățită semnificativ. Cu ajutorul acestor instrumente, puteți simplifica procesele de afaceri și puteți utiliza resursele companiei dvs. mai eficient.

Beneficiile și provocările utilizării unei platforme de management al riscurilor bazate pe inteligența artificială

Organizația dvs. ar putea câștiga mult folosind o platformă de gestionare a riscurilor bazată pe inteligență artificială.

Unele dintre principalele beneficii pe care vă puteți aștepta să le vedeți includ:

  • Evaluarea informațiilor despre amenințări.
  • Managementul evenimentelor de securitate.
  • Detectarea fraudelor.
  • Reducerea riscurilor forței de muncă ale angajaților.
  • Clasificarea și monitorizarea datelor.

Cu toate acestea, pe lângă caracteristicile utile, platformele de gestionare a riscurilor AI vin cu unele provocări. Principalul este aspectul financiar. Procesarea unor cantități mari de date poate fi foarte costisitoare, chiar și cu servicii native din cloud.

Mai mult, trebuie luat în considerare și aspectul confidențialității. Când utilizați inteligența artificială și inteligența mașinii, trebuie să luați măsuri de protecție a datelor, cum ar fi criptarea, securitatea tranzitului, tokenizarea și ofuscarea.

Chiar dacă majoritatea serviciilor de stocare în cloud oferă controale de date, AI specializate și alte servicii precum Kovrr.com vă pot oferi o gamă mult mai mare de opțiuni.

Viitorul AI în managementul riscului

Potrivit multor experți în domeniu, AI este considerată a fi o schimbare a jocului în managementul riscurilor.

Odată cu îmbunătățirea continuă a proceselor și sistemelor de conformitate și de gestionare a riscurilor, IA bazate pe cloud și serviciile de învățare automată devin mai răspândite. Acest lucru va atenua toate restricțiile pe care le aveau în trecut gestionarea manuală a riscurilor și analiza.

Utilizând capacitatea de a analiza o cantitate mare de date prin învățarea automată, acum putem face analiza mai profundă decât oricând. Acest lucru va duce la capacități analitice mai bune în managementul riscurilor și conformității și va ajuta analiștii să ia decizii mai informate.

Concluzie

Inteligența artificială și învățarea automată sunt în creștere și este timpul să începeți să le utilizați în beneficiul dumneavoastră. Acestea sunt instrumente destul de puternice și tehnologii utile care ne pot defini viitorul, așa că cel mai bine este să le cunoaștem și să înțelegem oportunitățile de afaceri pe care le oferă.

Cu ajutorul lor, puteți îmbunătăți considerabil procesele de luare a deciziilor din organizația dumneavoastră. Înțelegând impactul pe care îl pot avea asupra gestionării riscurilor, puteți evalua riscurile și puteți contribui cu informații valoroase afacerii dumneavoastră.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.