Care este diferenta dintre java si javascript

Java vs. JavaScript – Diferența dintre Java și JavaScript

 
Java Javascript
1  

Dezvoltat de Java a fost dezvoltat de James Gosling la Sun Microsystems

Dezvoltat de Brendan Eich de la Netscape Communications Corporation.
2  

Object Oriented Programming Language este un adevărat limbaj de programare orientat pe obiecte, deoarece necesită totul pentru a fi o parte a unei clase și, prin urmare, a obiectelor.

Object Oriented Scripting Language JavaScript este, de asemenea, un limbaj orientat pe obiecte, dar este o limbă de scriere care îl diferențiază de Java.
3  

Aplicația Java sunt folosite de obicei pentru dezvoltarea de software independent de aplicații, precum și pentru dezvoltarea de aplicații web.

Web Development JavaScript este în mod normal încorporat în cod HTML. Este utilizat în principal și numai pentru scopuri de dezvoltare web.
4 Java este o limbă de programare bazată pe clasă Fiecare linie de cod din Java necesită ca aceasta să se afle într-o clasă (după aceea Obiecte), ceea ce o face să fie un limbaj de programare bazat pe clasă. JavaScript este un prototip bazat pe scripting LanguageIt este un fel de paradigmă orientată pe obiecte în care moștenirea, adică refolosirea comportamentului este realizată printr-un proces de clonare (duplicare) a obiectelor existente care acționează ca prototipuri.
5  

Java este un limbaj de programare static tastat. Java utilizează tastarea statică. Este un proces în care verificarea tipului este efectuată în timpul procesului de compilare. Prin urmare, se spune că Java este un limbaj de programare statică

JavaScript este un limbaj de scriere dinamic Dinamic LanguageJavaScript folosește tastarea dinamică. Este un proces în care verificarea de tip este efectuată în timpul run-time. Prin urmare, se spune că JavaScript este un limbaj de scripting dinamic.
6  

Aplicațiile limbajului Java, Java ne pot ajuta să creăm un software de aplicație independent, care poate fi executat pe medii desktop cum ar fi Windows, Mac, Linux. De asemenea, ne poate ajuta să construim applet-uri care pot fi încorporate în HTML.

Aplicațiile JavaScript, JavaScript nu pot fi folosite pentru a crea aplicații Applet sau separate. JavaScript se află în interiorul documentelor HTML și oferă caracteristici excelente de interactivitate pentru paginile web care nu sunt realizabile cu HTML și CSS.
7  

Interdependența Java Applet rulează pe browserele web, independent de HTML sau orice altă limbă de scripting folosită pentru a proiecta acea pagină web.

Interdependența JavaScript depinde de codul HTML, deoarece întotdeauna trebuie să fie încorporat în acesta. Acesta poate rula numai în browserele web.
8  

Execuția limbajului de programare Java este un limbaj compilat. Prin urmare, trebuie să fie convertit într-un fișier de cod mașină proaspăt pe un sistem de operare diferit.

Executarea JavaScript nu trebuie să fie compilata. Codul său este bazat pe text. Prin urmare, acesta suportă aproape toate platformele, deoarece trebuie executat în cadrul unui browser web.
9 Domeniul de aplicare pentru modificări Odată ce o compilație Java applet sau o aplicație independentă este dezvoltată, nu poate fi modificată. Dacă doriți să-l modificați, va trebui să-l faceți prin editarea codului sursă și apoi re-compilarea fișierului complet.

 

Domeniul de aplicare al modificărilor Codului JavaScript poate fi modificat / modificat ori de câte ori doriți fără o problemă de compilare sau interpretare. Modificați-o și actualizați direct noul cod.
10 Ușurința în utilizare Java poate fi intimidantă pentru un începător, deoarece are nevoie de o bună înțelegere a conceptelor OOP și a vastului său. Cu toate acestea, dacă este urmărit cu interes, vă poate aduce rezultate excelente. Ușurința în utilizare Înțelegerea JavaScript este relativ mai ușor pentru începători, deoarece sintaxa este foarte simplă și concisă.
   

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.