Apple revocă certificatul de companie Facebook datorită utilizării abuzive a datelor personale ale clienților

Rapoartele au apărut, dezvăluind faptul că Facebook plătea persoane fizice pentru a le permite să urmărească tot ceea ce făceau. Această acțiune a permis companiei Facebook să acceseze datele personale ale clienților Apple, dintre care unii erau minori. Facebook a declarat că a creat produsul pentru a efectua studii de piață pe 13-35 de ani cu privire la utilizarea telefoanelor lor. Este aplicația pentru dezvoltatori, Facebook Research, a reușit să instaleze pe dispozitivele clienților Apple prin certificatul digital al companiei. Omiterea magazinului a însemnat că nu a suferit procesul obișnuit de examinare a Apple. Aceasta a fost o încălcare a regulilor dezvoltatorilor Apple și, prin urmare, a revocat certificatul Facebook. Apple a acordat Facebook cu certificatul pentru utilizarea sa internă pentru dezvoltarea de servicii, și nu pentru utilizare cu clienții.

Abuzarea de certificatul de întreprindere Apple

Apple ia serios transparența, deoarece a revocat și o altă certificare acordată companiei Onavo Protect, care a colectat date pentru un scop diferit decât cel indicat inițial. Un alt fapt interesant despre această aplicație este faptul că Facebook a dezvoltat-o. Scopul a fost să furnizeze servicii gratuite VPN. Cu toate acestea, aplicația a utilizat datele în alte scopuri. Această aplicație a colectat chiar date despre clienți atunci când aplicația a fost oprită. Aplicația poate fi găsită în continuare în magazinul Google Play.

Onavo Protect informează acum utilizatorii despre aplicațiile destinate utilizării.

Consecința revocării înseamnă că Facebook nu poate efectua teste interne asupra aplicațiilor lor iOS, ceea ce reprezintă un obstacol major. Angajații Facebook nu sunt mulțumiți de acest rezultat. Apple a răspuns cu următoarea declarație:

„Facebook își folosește calitatea de membru pentru a distribui o aplicație de colectare de date către consumatori, ceea ce reprezintă o încălcare clară a acordului cu Apple. Orice dezvoltator care utilizează certificatele de întreprindere pentru a distribui aplicații consumatorilor va avea revocat certificatele, ceea ce am făcut în acest caz pentru a proteja utilizatorii și datele noastre „.

Facebook Research va continua să ruleze pe Android cu magazinul Google Play.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.