Aplicație falsă de actualizare Samsung Descărcată de peste 10 milioane de utilizatori Android

Încă o dată, o aplicație rău intenționată a luat Google Play Store din timp și îi păcălește pe utilizatorii Android. Aplicația susține că oferă utilizatorilor actualizări Android pentru utilizatorii oricărui dispozitiv Samsung. Cu toate acestea, un cercetător dezvăluie că aplicația falsă de actualizare Samsung nu este altceva decât un fals!

Utilizatori Android inselati de aplicații false pentru actualizare Samsung

Potrivit cercetătorului Aleksejs Kuprins de la CSIS Security Group, o aplicație falsă de actualizare Samsung este preponderentă pentru utilizatorii Android. Aplicația „Actualizări pentru Samsung – Versiuni de actualizare pentru Android” are în prezent peste 10 milioane de descărcări și este încă activă pe Google Play Store.

După cum a fost dezvăluit într-o postare pe blogul mediu de către cercetător, aplicația se conectează înapoi la un blog „Updato.com”. Blogul pare a fi un site de publicare digitală care alimentează și aplicația de actualizare Android. Aplicația susține că oferă abonamente „gratuite” și „plătite” utilizatorilor pentru descărcarea actualizărilor firmware-ului.

După cum se menționează în descrierea sa de pe Play Store, utilizatorii pot descărca „orice actualizare Android, pentru orice dispozitiv sau regiune, lansat vreodată!” Prin intermediul acestei aplicații. În timp ce aplicația oferă descărcare de firmware cu un abonament gratuit, cercetătorul a subliniat modul în care accelerează viteza pentru a enerva utilizatorii. Aceasta poate fi o mișcare de a convinge utilizatorii pentru un abonament plătit. După cum se spune în blogul său,

Rata de descărcare este limitată la 56 KBps. Ceea ce înseamnă că o descărcare a unui ROM tipic de firmware de ~ 700 MB ar avea cel puțin o așteptare infuriosă de 4 ore.

n plus, în conformitate cu ceea ce majoritatea utilizatorilor de aplicații menționați în recenziile lor, descărcările gratuite nu reușesc, de obicei, după terminarea timpului. Recenziile clienților dezvăluie, de asemenea, că aplicația nu reușește uneori să ofere o actualizare completă a firmware-ului. Potrivit cercetătorului, aplicația, în ciuda faptului că nu este afiliată oficial la Samsung sau Google, cere în jur de 34,99 dolari de la utilizatori pentru a descărca actualizări. Apoi, în loc să respecte regulile Play Store, aplicația solicită utilizatorilor detalii despre plată prin propriul sistem de plată.

Aplicația vă solicită pur și simplu informațiile despre cardul dvs. de credit și o trimite la un endpoint API în cadrul updateato [.] Prin HTTPS.

Nu este un „virus” – ci un „Adware”

Alături de pretențiile sale de a furniza actualizări de firmware, aplicația oferă și un serviciu de deblocare a cartelei SIM pentru 19,99 dolari. Încă o dată, metoda de plată nu respectă canalul de plată securizat al Google. Utilizatorii acestei aplicații nu trebuie să fie alarmați, deoarece aplicația nu este un virus de la sine. Cu toate acestea, modul în care împărtășește utilizatorii cu reclame, pare mai degrabă adware. Sau, poate servi și ca o modalitate de a aduce trafic la blogul original. Recenziile clienților despre aplicație arată, de asemenea, că nu le-a servit cu servicii utile. Astfel, este mai bine ca utilizatorii să nu mai folosească această aplicație și să meargă la procedurile oficiale de actualizare.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.