Adobe Flash va fi blocat de Microsoft Office 365

Microsoft a declarat că va bloca Flash, Shockwave și Silverlight de la toate clienții abonați la Office 365. Aceste caracteristici sunt încă disponibile în versiunile Office 2016, Office 2013 și 2010. Acesta este un bloc complet, nu vor exista controale Flash și conținutul de la Silverlight, Shockwave și Flash nu vor fi redate în documentele Office cu totul.

Blocarea va intra în vigoare din ianuarie 2019 și următoarele controale nu vor fi disponibile pentru Oficiul 365.

  • Controalele sunt blocate în canalul lunar Office 365 începând din iunie 2018.
  • Controalele sunt blocate în Canalul Semi-Anual Direcționat (SAT) Office 365 începând din septembrie 2018.
  • Controalele sunt blocate în canalul semestrial Office 365 (SA) începând din ianuarie 2019.

Opțiunile, cum ar fi Insert Object, sunt blocate din aplicație, în timp ce puteți introduce video utilizând funcția „Inserați video online”. Microsoft a declarat mai multe motive pentru luarea acestei decizii serioase. Compania a spus că scriitorii de programe malware au profitat de acest mecanism pentru a exploata multe campanii, dar utilizatorii de Office nu folosesc prea des aceste funcții. Microsoft a mai spus că această decizie este luată după ce Adobe a decis să ucidă flashul, iar Microsoft a încetat să mai sprijine Silverlight în 2016, iar sfârșitul sprijinului pentru Enterprise este programat pentru 2021.

Majoritatea companiilor folosesc încă Flash și Silverlight în prezentările Office 365, de unde compania a deschis o pagină de suport pentru a reactiva controalele Flash și Silverlight și Shockwave ale utilizatorilor vechi. „Suntem încrezători că acest lucru nu va afecta majoritatea utilizatorilor Office”, a spus Microsoft.

Utilizarea Flash a scăzut în ultimii ani. Google a lansat un raport care spune că utilizatorii Chrome care au încărcat pagini web compuse din Flash au scăzut la 8% de la 80%. În prezent, cota de piață a Flash este de doar 5%. Doar 4,9% din site-urile de astăzi utilizează codul Flash, număr care a scăzut de la o cotă de piață de 28,5% înregistrată la începutul anului 2011.

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.