Actualizare Opera Browser: Instalati extensiile direct din Magazinul Chrome

Opera a lansat o versiune beta a browserului, care permite utilizatorilor să instaleze extensiile Chrome direct din Magazinul Google Chrome cu doar un clic. Înainte de aceasta, utilizatorii browserului Opera trebuiau să utilizeze o extensie specială care să instaleze extensii Chrome pentru browser-ul Opera, care a fost dezvoltat chiar de echipa de operă.

Cea mai recentă versiune a browserului Opera va permite extensiilor Chrome să fie instalate direct de pe computerul clientului, iar în 2013 echipa Opera a renunțat la motorul JavaScript propriu pentru proiectul Open Chromium al Google. Toate add-on-urile vechi din Opera vor continua să lucreze în browser și suportul nu va fi încheiat în curând.

Opera 55 beta va fi mutat pe canalul stabil în următoarea una sau două luni, ceea ce îi dă dezvoltatorilor de programe de completare pentru Opera să se mute la programele de completare native ale Chrome. Dacă doriți să instalați în prezent programele de completare Chrome în browserul dvs., o puteți face instalând extensia specială de pe site-ul web al companiei Opera. Odată ce extensia este instalată, puteți instala direct programele de completare ale browserului Chrome către Opera.

Echipa Opera a inclus și un mic nugget conceput pentru secțiunea de setări a operației, care imită pagina de setări a browserului Chrome. De asemenea, Opera a porționat insignele care apar în Chrome când utilizatorii dau clic pe blocarea pictogramei verde. Utilizatorii pot utiliza, de asemenea, această caracteristică pentru a cunoaște informațiile despre certificatul SSL care sunt modificate pe bază de site-uri și aceeași caracteristică a fost adăugată și în Chrome.

Nu știm că această decizie se va dovedi a fi pe viitor, deoarece Opera devine complet dependentă de magazinul Chrome, deși este bine să ai propriul magazin în cazul în care Google încearcă să interzică clienților browserului Opera în magazinul lor.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.